TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, hükümetin icraatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Ülkede nereye bakılsa bir aksilik, bir sorun görüldüğüne işaret eden Angolemli, pandemi nedeniyle oluşturulan Sağlık Üst Kurulu’nun paydaşlarla birlikte karar alması gerektiğini belirtti. Özel eğitimde, eğitim başlamadan ve söz konusu karar alınmadan önce paydaşların da görüşü alınarak yapılması gerektiğini belirten Angolemli, buralarda görev yapan 97 öğretmeni aşılamanın kolaylıkla sağlanabileceğine dikkat çekti. Angolemli, benzer şekilde, mükellef askerlerin izinleri konunda da paydaşlarla görüşülüp gençlerin mağdur olmasının önlenebileceğini ifade etti.
Hükümetin gerek muhalefet, gerekse de örgütlerden gelen öneri ve uyarılara kulak tıkadığını belirten Angolemli, genel kuruldaki konuşmaları bile sadece 2 bakanın dinlediğini söyledi. Angolemli, Pandemi nedeniyle ülkenin olağanüstü bir dönemden geçtiği gerçeğinden hareketle muhalefet olarak bir dönem eleştiri dozlarını düşürdüklerini ancak hükümetin tavrına bakınca bunun doğru olmadığını gördüklerini belirtti.
Angolemli, son imzalanan protokolde yer alan yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılacak olmasının doğal olarak tartışma konusu olduğunu belirterek, insanların işsiz kaldığı, esnafın çok zor günlerden geçtiği, üreticilerin mağdur edildiği, 1500 TL’lik yardımların bile ödenemediği durumda, yeni Cumhurbaşkanı Sarayı yapımının herkesi rahatsız etmesinin doğal olduğunu kaydetti.
Konuşmasında Tarım Sigortası ve süt paralarının ödenmesinde yaşanan sorunlara da değinen Angolemli, bu paraların bir miktarının Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığındaki odaların yeniden düzenlenmesi için eşya alımında kullanıldığıyla ilgili duyumlar aldıklarını, bu konuda Bakan’dan açıklama beklediğini kaydetti. Angolemli, konunun ödenmeyen üreticiler tarafından ciddi bir tepkiyle karşılandığının altını çizdi.
Sütün fazla olduğu ve tüketilemediği bir dönemde bazı şirketlere büyük baş hayvan için izin verildiği yönünde duyumlar aldıklarını da söyleyen Angolemli, sütün satılamadığı, elde kaldığı bir dönemde bunun yapılmasının düşündürücü oluğunu kaydetti.
Bakanın konuşmasının ardından da yeniden söz alan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, Tarım Sigortası Fonu’na ilişkin yasanın hazırlanması ve Meclis’ten geçmesinde katkıları olduğunu hatırlatarak, ‘süt elimizde kaldı’ şeklinde konuşmalar yapılırken niye ithalata sınırlama getirilmediğini sordu. Angolemli, esnafı desteklemenin bu dönemde daha da önemli olduğunu söyledi. Mecliste iç tüzüğe uyulmaması halinde Meclis’in kahvehaneye döneceği uyarısında bulunan Angolemli, “Beğenmiyorsak yeni bir iç tüzük yapalım” dedi.
Add Comment