Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) TC Hükümeti ve KKTC Hükümeti Arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşma’ya yönelik mücadelenin süreceğini açıkladı.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 2014 yılında CTP-DP Hükümeti döneminde, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan anlaşmayı Yüksek Mahkeme’ye taşıdıklarını anımsatarak, “Aynı yolu izlemekte kararlıyız. Yani hukuki olarak, ne yapılması gerekiyorsa, TDP bunu sonuna kadar zorlayacak. Anlaşmanın içeriğine, olayın boyutuna karşıyız” dedi.
Özyiğit, Cumhurbaşkanlığında bu sabah yapılan toplantının ardından yaptığı açıklamada, bu görüşmenin yasayla ilgili oylama yapılmadan önce yapılmasını temenni ettiklerini, ancak maalesef bunun mümkün olmadığını vurguladı.
Ülkenin geleceğinin ipotek altına alınmaya çalışıldığına dikkat çeken Özyiğit, “Görüşümüz, Cumhurbaşkanı’nın bunu imzalamaması ve Anayasa Mahkemesi’ne taşınması yönündedir” dedi.
Yayınlama 14 Haziran 2016 / Basın Bildirileri
2101
0
0
Add Comment