Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “Kıbrıs Türk Eczacılık Öğrencileri İnisiyatifi”ni kabul etti.
İnisiyatif sözcüsü Çağın Korkmazer, ziyaretin, 12 Haziran 2015 ve 19 Ağustos 2015 tarihlerinde Bakanlar kurulundan geçirilen Eczacılıkla ilgili mesafe ve kısıtlama tüzükleriyle birlikte başlattıkları mücadelede kendilerine destek olan TDP’ye teşekkür etmek amacı taşıdığını söyledi.
Tüzüğün geçtiğimiz günlerde geri çekildiğini ve bu kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını belirten Korkmazer, tüzüğün geri çekilmesinde TDP’nin açtığı davanın en etkili neden olduğunu kaydetti.
Tüzüğün geri çekilmesi olumlu olmakla birlikte, konunun yasa tasarısı olarak meclise gelebileceğini kaydeden Korkmazer, “Mücadelemize aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Meclis’te yapılacak yasal düzenlemede tekrardan herhangi bir kısıtlama getirilmesini kabul etmeyeceğiz” dedi.
-CEMAL ÖZYİĞİT-
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Eczacılık Tüzüğü’nün iptal edilerek bu kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının hem Eczacılık okuyan öğrencilerin, hem de TDP’nin ortaya koyduğu görüşlerin haklılığını ortaya çıkardığına dikkat çekti.
Eczacılıkla ilgili sürecin en başından beri yanlış yönetilmesi nedeniyle Eczacılar Birliği ile Eczacılık okuyan öğrencilerin kutuplaşmasına neden olunduğunu, öğrencilerin haksız yere mağdur edilmesi nedeniyle de konuyu mahkemeye taşımak zorunda kaldıklarını anımsatan Özyiğit, “Öyle anlaşılıyor ki konunun yargıdan döneceğini anlayan hükümet daha fazla ısrar etmeyerek yanlıştan dönmüştür” dedi.
Tüzüğün geri çekilmesinin olumlu olduğunu, bundan sonraki süreçte de tüzükte var olan eşitsizlik ve mağduriyet yaratan unsurların gözden geçirilerek meclise adil bir yasa tasarısı getirilmesi gerektiğini ifade eden Özyiğit, “Umarız aynı yanlışlarda ısrar edilmez” dedi.
“Planlama şart”
Birçok sektörde olduğu gibi Eczacılık sektörü ile ilgili de planlama ve düzenleme yapılmasının elzem bir gereklilik olduğunu, TDP olarak bu görüşe tam destek verdiklerini ifade eden Özyiğit, ancak bu yapılırken de kimsenin mağdur edilmemesi gerekliliği üzerinde durdu.
Eczacılık alanında yaşanan sorunların aslında ülkede genel anlamda yaşanan bir sorun olduğunu, bunun da plansızlık olduğunun altını çizen Özyiğit, yıllardır bu ülkeyi yönetenlerin hangi alanda ne kadar elemana ihtiyaç olduğuna dair bir çalışma yapmamalarının ciddi bir eksiklik olduğunu kaydetti.
Ülkede hangi alanda ihtiyaçlar var, hangi alanda fazlalık var. Bu fazlalıkların ekonomiye, iş yaşamına nasıl kazandırılacağının konuşulması gerektiğini belirten Özyiğit, bunun elzem bir gereklilik olduğunu vurguladı.
Add Comment