Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkileyen virüs nedeniyle olağanüstü günlerden geçildiğini belirterek, geçen 1 ayı aşkın dönemde ortak akılla hareket edemeyen, icraatlarında tutarlılık gösteremeyen hükümetin sınıfta kaldığını belirterek, “Hükümet, bu dönemde maalesef kriz nasıl yönetilemez bunun örneğini sergiledi” dedi.
Hükümet mensuplarının ilk günden itibaren konunun ciddiyetine varamadığını, hatta Başbakan’ın ‘Bu işi bu kadar abartmayın’ dediğini anımsatan Özyiğit, “Hükümet bizim de ilk günden savunduğumuz konu olan ve Sn. Cumhurbaşkanı tarafından 13 Mart tarihinde önerilen sağlık alanında olağanüstü durum ilan edilmesi önerisini kabul etmiş olsaydı, bugün önümüzü çok daha net görür konumda olacaktık” dedi.
Kendi içinde bile koordine olamayan hükümetin, sağlık çalışanları ile halkın duyarlılığı sayesinde kazanılan günleri maalesef boşa geçirerek sağlık altyapısını güçlendirmediğini belirten Özyiğit, en acil konulardan olan “Pandemi Hastanesi konusundaki belirsizliğin bugün halen sürdüğünü, bunun da gerekenlerin yapılmadığının açık göstergesi olduğunu vurguladı.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Koronavirüs gündemiyle bugün toplanan Meclis’te yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının başında meclis toplantılarının nasıl devam edeceği yönünde bir karar alınması gerektiğini belirterek Meclis toplantılarının online yapılması konusunda çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.
İlk günden bu yana katkı koymaya hazır olduklarını söylemelerine rağmen, hükümetin bunu dikkate almadığını belirten Özyiğit, kriz başlayalı yaklaşık 40 gün olduğunu, bu sürede ise hükümet içinden her kafadan bir ses çıktığını söyledi.
Kıbrıs Türk toplumun engin hoş görüsü, bilgi birikimi ve deneyimi, sağduyusunun galip geldiğini ve sürecin bu çerçevede en az kayıpla götürüldüğünü, yoksa hükümetin başarısı nedeniyle olmadığını söyleyen Özyiğit, gerekli tedbirlerin zamanında alınmadığına dikkat çekti. Önerdikleri zaman ODUR ilan edilseydi, şimdi normalleşmenin konuşulabileceğini belirten Özyiğit, nüfusa göre ülkede bulaş oranının bire iki olduğunu, ancak bulaş oranın bire düşmesi ardından normalleşmenin gündeme gelebileceğini kaydetti.
En başından itibaren gerekli önlemler alınsa bugün bu durumda olunmayacağını söyleyen Özyiğit, pandemi hastanesi konusunda kaos ve belirsizlik yaşandığını söyledi. Solunum cihazları konusunda yaşanan tartışmalara değinen Özyiğit, yurt dışındaki öğrencilerin, insanların ülkeye dönüşleri için katkı koyan bakanlar dahil herkesi kutladı. Bu dönüşler yapılırken yaşanan kaosa da dikkat çeken Özyiğit, maaş kesintileri konusuna değinerek, maaş kesintilerinin kabul edildiğini belirtti ve “ancak bu ülkenin anlı şanlı zenginleri nerede” diye sordu.
Güneyden geçirilen ilaçlar konusuna da değinerek, Cumhurbaşkanı ve Belediye Başkanının kaçakçı olarak ilan edilmesini, Başbakan Ersin Tatar’ın bir resminin karikatürize edilmesine verdiği tepkiyi eleştiren Özyiğit, ekonomik paketin sosyal adaletten yoksun olduğunu kaydetti.
Belediyelerden yapılan kesintiyi de eleştiren Cemal Özyiğit, kesintilerin nasıl paylaştırıldığını, adil net bir şekilde görmek istediklerini ifade etti. Hükümetten, gelgitler değil istikrarlı, kararlı bir tutum beklediklerine işaret eden Özyiğit, 1500 TL ile bir kaos yaşandığını, her şeyin ortada kaldığını, dövizin başını alıp gittiğini dile getirdi, bu konuda ne tedbir alındığını sordu. Bütün bunların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini, ilk günden itibaren iyi niyetli davrandıklarını, açılım olacaksa onun nasıl olacağının konuşulması gerektiğini, ancak bilime kulak verilmesi gerektiğini belirten Özyiğit, özel okulların eğitime devam ettiğini belirtti, devlet okullarında neler olduğunu, kaç okulun öğrencisini takip ettiğini sordu.
Bundan sonra eğitimde ne olacağının planlanması gerektiğini vurgulayan Özyiğit, bütün bunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini kaydetti.Özyiğit, yerli kooperatifçilik, yerli üretimin desteklenmesi gerektiğini, şimdi bunların yapılabilmesi, yeni bir sistemin şekillenmesi, yeni bir anayasadan konuşulmasının zamanı olduğunu, kendi ayakları üzerinde duran bir toplum için çalışılması gerektiğini dile getirdi.
Özyiğit, Cuma günü Ramazan’ın başlayacağını belirtip, tüm inanlara hayırlı olmasını temenni ederek, bu 23 Nisan’ın ise TC Meclis’inin kuruluşunun 100. Yılı olduğunu ifade etti ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
Konuşmasının sonunda bugüne kadar çok büyük bir özveri ile çalışan; başta sağlık çalışanları olmak üzere, belediye başkanları, meclis üyeleri ve personellerine, muhtarlara ve ihtiyar heyeti üyelerine, her türlü zorluğa rağmen görevini yürüten basın mensuplarına, polis mensuplarına ve burada adını sayamadığım tüm çalışanlara teşekkür eden Özyiğit, bu süreçte bazı istisnalar olsa da büyük bir olgunluk ve sorumlulukla alınan kararlara uyan ve evinde kalan tüm halkımıza da içtenlikle teşekkür etti.
Add Comment