Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Parti Meclisi dün akşam toplandı. Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında toplanan Parti Meclisi, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Ulusal Birlik Partisi (CTP-UBP) koalisyon Hükümeti’nin sona ermesi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
TDP PM aşağıdaki kararları üretti:
* TDP, Kıbrıs Türk Toplumunun geleceğini çözüm ve barışta, sivil demokratik ve insan haklarına saygılı bir düzende, kendi ayakları üzerinde durabilen sosyal, ekonomik ve siyasi bir yapıda görmektedir.
* TDP’nin, KKTC-TC hükümetleri arasında bir süre önce imzalanan ve Meclis’e gönderilen su temin anlaşması, yine gündemde olan ekonomik protokolün mevcut hali, temel kurumlarımızın özelleştirilmesi, İnsan Hakkı ihlalleri içeren güvenlikle ilgili 7 Yasa Tasarısı ve vatandaşlık gibi konularda, geri adım atmayacağı hassasiyetleri mevcuttur.
* TDP, bu hassasiyetleri doğrultusunda halkın kendisine yükleyeceği her türlü sorumluluğu üstlenmeye devam edecektir.
* Gerek 2013 seçimlerinin ardından kurulan CTP-DP hükümeti, gerekse de sonrasında kurulan CTP-UBP hükümetinin başarısız olmasının ardından, bugün itibari ile Meclis’te oluşmuş yapıdan bir icraat hükümeti çıkarmak mümkün görülmemektedir. Bu nedenle, Parti Meclisimiz en erken zamanda toplumun iradesine başvurmayı toplumsal sorumluluk olarak görmektedir.
Add Comment