Ece Balcı:”İmar Planı eksikliği Mağusa’da da karmaşa yaratıyor”

Ece Balcı:”İmar Planı eksikliği Mağusa’da da karmaşa yaratıyor”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Mağusa İlçesi Başkan vekili Ece Balcı, ülkede genel anlamda ciddi sorunlara yol açan İmar Planı eksikliğinin, Mağusa’da da fazlasıyla hissedildiğini, ciddi şekilde karmaşa yaşanmasına neden olduğunu vurguladı. Balcı bunun örneklerinden birinin de eğlence sektörü ile ikamet denkleminde yaşandığına dikkat çekti. Mağusa Belediyesi kale içini turizme yönlendirme çalışmaları yaparken, Çevre Dairesi’nin aynı anda eğlence mekanlarına ses yasağı getirdiğini, sonuçta da yöneticilerin amaçları ile yasaların birbirine ters düştüğünü belirten Balcı, yaşanan sorunların planlama eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çekti.

Kale içindeki yapıları Mağusa turizmine kazandırmak amacıyla bölge halkının hibe programlarına teşvik edildiğini, Mağusa Belediyesi’nin de konuyla ilgili ön fizibilite raporları hazırladığını belirten Balcı, “Bu çalışmalar yapılırken, diğer yandan da eğlence mekanlarına uygulanan ses sınırı nedeniyle, eğlence yerlerinde müzik yapılması neredeyse imkansızlaştı. Gece 12’den sonra eğlence hayatı olmayan Mağusa’da, gençlerin tercihi de Agia napa, Lefkoşa veya Girne olmaktadır” dedi. Ece Balcı, eğlence mekanı sahipleri doğal olarak iş yapmak isterken, diğer yandan da bölgede ikamet eden bölge sakinlerinin haklı olarak sessizlik istediklerini belirtti, iki talebe de cevap verebilecek çözümlerin mümkün olduğunu kaydetti.

Sorunun köklü çözümünün ancak İmar Planı ile mümkün olabileceğini ve bu çerçevede İmar Planı çalışmalarının hemen başlaması gerektiğini belirten Ece Balcı, “Bununla birlikte İmar Planı hazırlanana kadar, turizm alanı olması tasarlanan bölgelerde işletme sahipleri ve bölge halkı ile de istişare edilerek, ortak akılla sorun çözülebilir ” ifadelerini kullandı.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + 4 =

Ece Balcı:”İmar Planı eksikliği Mağusa’da da karmaşa yaratıyor”[sharebuttonsc]